... (schot)

24 november 2019 14:00

J. (Jeroen) Sins

Opstelling

Na de ruime nederlagen tegen FC Dinxperlo in de competitie en Achilles ’12 in het bekertoernooi (beiden 0-4) moest Ulftse Boys zich op zondag 24 november thuis tegen SC Meddo zien te revancheren. Voor aanvang van het duel stond de debutant in de 4e Klasse op een verdienstelijke negende plek op de ranglijst, één punt en één plek onder de ploeg van trainer Martijn Meerdink. Door zijn rode kaart in de uitwedstrijd tegen FC Dinxperlo moest Caz de Ruyter het duel tegen SC Meddo missen vanwege een schorsing. De volgende namen stonden aan de aftrap op ’t Oerseveld: Jaap Bouman; Geert Althoff, Chiel Gerritsen, Stefan Mijnen, Paul Veerbeek; Koen Hunting, Omar Osman, Edo van Hal; Jean-Pierre Luciana, Thom Wassink en Harm Keuben. Wisselspelers waren Hidde Vinkenvleugel, Jesse Rijntjes, Dion Robben, Ivory Vaneer en JO19-1- Cas Heuvels.

Ulftse Boys begon goed aan het duel, zette veel druk naar voren en beloonde zichzelf al vroeg. In de 6e minuut belandde een corner bij de tweede paal voor de voeten van Jean-Pierre Luciana die simpel raak schoot: 1-0. Lang kon de thuisploeg echter niet van die voorsprong genieten, want al in de 12e minuut wisten de bezoekers, eveneens uit een corner, de gelijkmaker te produceren: 1-1. Tot overmaat van ramp viel één van de smaakmakers dit seizoen, Omar Osman, ook nog eens uit met een blessure. Voor hem in de plaats kwam de 16-jarige Cas Heuvels, die daarmee zijn debuut mocht maken. SC Meddo bleef de lange bal hanteren op de snelle spitsen, wat zich na een half uur uitbetaalde. Achterin werd verkeerd ingestapt, waarna de bal voor de tweede keer deze middag achter doelman Jaap Bouman lag: 1-2. De ‘Boys’ leek niet onder indruk en bleef voetballend veruit de betere partij. Echter kwam het wel goed weg toen een schot van grote afstand op de lat boven de Ulftse keeper belandde en toen Jaap Bouman één-op-één fantastisch redde. Vlak voor rust wist de thuisploeg alsnog de gelijkmaker binnen te prikken. Jean-Pierre Luciana ging goed door aan de rechterkant en bood Thom Wassink een niet te missen kans: 2-2.

Na rust gingen de ‘rood-wit-blauwen’ op zoek naar de voorsprong, en die kreeg het uiteindelijk na driekwart wedstrijd. Thom Wassink wist Jean-Pierre Luciana diep te sturen, waarna de Ulftse buitenspeler oog in oog met de doelman rustig bleef en zijn tweede treffer van de middag binnenschoot: 3-2. De ploeg van trainer Martijn Meerdink speelde met overtuiging en was vastberaden om de wedstrijd in het slot te gooien, wat in de 79e minuut ook leek te gebeuren. Het was andermaal Jean-Pierre Luciana die met een simpel balletje breed Thom Wassink wist te vinden. Ook hij kon zo zijn tweede treffer van de wedstrijd maken: 4-2. Toen een aantal minuten later de bezoekers ook nog eens een toegekende penalty misten door op de paal te schieten, leek de buit binnen. Dat was echter buiten de blessuretijd gerekend. In de 91e minuut wist SC Meddo uit de kluts de aansluitingstreffer binnen te prikken en in de 95e werd het Ulftse drama compleet doordat een teruggetrokken bal vol overtuiging werd binnengeschoten: 4-3 en 4-4. Direct hierna floot de arbiter af.

Een enorme teleurstelling voor de thuisploeg die qua veldspel een goede wedstrijd op de mat legde. Ondanks dat SC Meddo een paar grote kansen en een penalty heeft gemist had een voorsprong van twee doelpunten in de 90e minuut natuurlijk nooit meer weggegeven mogen worden. Volgende week wacht het uitduel met FC Bergh, dat net als de ‘Boys’ in de middenmoot staat. Het duel begint om 14:00 uur in ‘s-Heerenberg, maar houdt er rekening mee dat door de Montferlandrun een deel van ’s-Heerenberg is afgesloten. Tot dan!