Ulftse Boys komt winterstop uit met overwinning bij Terborg

Terborg 1 (zon)

0 - 1

26 januari 2020 14:00

Opstelling Ulftse Boys 1 (zon)

Op zondag 26 januari stond de eerste competitiewedstrijd voor het vlaggenschip van Ulftse Boys op het programma. Nadat de ‘Boys’ in de winterstop had gewonnen van derdeklasser v.v. Montferland, stond de altijd lastige uitwedstrijd tegen v.v. Terborg op ons te wachten. De wedstrijd startte, zoals gewoonlijk, om 14:00 uur en de volgende spelers stonden in het basiselftal van trainer Martijn Meerdink: Jaap Bouman; Geert Althoff, Chiel Gerritsen, Stefan Mijnen, Paul Veerbeek; Koen Hunting, Caz de Ruyter, Jesse Rijntjes; Jean-Pierre Luciana, Thom Wassink en Omar Osman. Op de bank zaten reservekeeper Nino van Osch, Jochem Robben, Gino Coombs en Harm Keuben.

De gasten uit Ulft speelden een behoorlijke eerste helft waarin het een aantal kansen bij elkaar wist te spelen. Uit enkele spelhervattingen werden Thom Wassink en Geert Althoff gevaarlijk, maar zij hadden het vizier nog niet op scherp staan. Aan de andere kant moest de Ulftse verdediging scherp blijven, want het was oppassen voor de counter die Terborg in huis heeft. Op slag van rust had spits Thom Wassink de grootste kans om de score te openen, maar een teruggelegde bal na een mooie aanval werd door hem rakelings langs de verkeerde kant van de paal geschoten. Daardoor stond tijdens de rust de brilstand op het scorebord op Sportpark De Paasberg.

In het tweede bedrijf opende de ‘Boys’ met een grote kans van Omar Osman, die de bal na een goede actie echter ruim naast schoot. Niet veel later, in de 56e minuut, scoorde Thom Wassink de meer dan verdiende openingstreffer. Na een mooie pass van Stefan Mijnen bleef de spits rustig voor de twijfelend uitkomende keeper en rondde hij beheerst af: 0-1. Het was een bevrijdende treffer die er al een langere tijd aan zat te komen. Terwijl het publiek nog aan het nagenieten is van het doelpunt wordt de score ook bijna direct verdubbeld. Omar Osman schiet met links de bal hard op de lat. Het blijft oppassen voor de Terborgse counters, wat ook wel blijkt als het centrale duo een lange bal niet goed inschat en de linksbuiten van de thuisclub één op één met doelman Jaap Bouman komt. Gelukkig voor de Ulftenaren redt Jaap de bal keurig. Aangezien Ulftse Boys  de score niet verder wist uit te breiden, werd het in de laatste minuten nog even spannend. Terborg had enkele vrije trappen en corners die, gelukkig, onschadelijk werden gemaakt. Met invallers Jochem Robben en Harm Keuben, die kwamen voor Jesse Rijntjes en Omar Osman, werd de overwinning over de streep getrokken.

Aan de ongeslagen reeks van vier wedstrijden, die in november tegen SC Meddo werd ingezet, werd dus een overwinning toegevoegd. Al met al een positief begin voor het eerste elftal na de winterstop. Het deed ons goed dat er ook in Terborg weer een groot aantal supporters van de ‘Boys’ te zien was. Aanstaande zondag speelt Ulftse Boys om 14:00 uur, op het eigen Oerseveld, tegen MEC. De wedstrijd tegen de hekkensluiter moet, gezien de stand, gewonnen worden. Makkelijk zal het echter zeker niet worden, want de ploeg uit Miste en Corle hield de Ulftenaren in de openingswedstrijd van het seizoen namelijk nog op een 1-1 gelijkspel.