Ulftse Boys speelt gelijk tegen KSV na afgekeurde goal in blessuretijd

1 - 1

13 oktober 2019 14:00

J. (Jan) Floors

Opstelling Ulftse Boys 1 (zon)

Op zondag 13 Oktober stond alweer de vierde competitiewedstrijd op het programma. Na de uitschakeling in de Achterhoek Cup van afgelopen dinsdag tegen VIOS Beltrum wil de ploeg van trainer Martijn Meerdink zich in Vragender tegen de plaatselijke KSV herstellen van die nederlaag. De gastheren staan voor aanvang van de wedstrijd op vier punten, Ulftse Boys daarentegen moet het met twee punten doen na gelijke spelen tegen MEC en v.v. Gendringen. Aan de aftrap op sportpark ‘De Bult’ verschenen de volgende namen: Jaap Bouman; Geert Althoff, Chiel Gerritsen, Stefan Mijnen, Jesse Rijntjes; Paul Veerbeek, Koen Hunting, Caz de Ruyter; Jean-Pierre Luciana, Harm Keuben en Justin Tempels. Op de bank zaten: Hidde Vinkenvleugel, Ivory Vaneer, Thom Wassink, Edo van Hal en Milan Robben.

In het eerste kwartier van de wedstrijd was het de ‘Boys’ dat veel het balbezit had, en vooral richting de goal van KSV voetbalde. Dat leverde in de openingsfase geen grote kansen op. Een aantal keer was daar wel de mogelijkheid toe, maar de grensrechter van de thuisploeg vlagde een aantal keer twijfelachtig. De wedstijd speelde zich in het verloop van de eerste helft vooral af op het middenveld, met nog steeds het meeste balbezit voor de bezoekers. Na ruim een half uur was het Chiel Gerritsen die met een afstandsschot de doelman voor het eerst echt testte, maar zijn schot werd nog maar net uit het doel getikt. De daaropvolgende hoekschop zorgde niet voor gevaar. Enkele minuten later was het spits Harm Keuben die de bal goed teruglegde op Caz de Ruyter die maar net over het doel van KSV schoot. Op een strakke voorzet na, die door iedereen gemist werd, creëerde de thuisploeg geen kansen.

Na rust kwam Thom Wassink het veld in voor Justin Tempels, daardoor ging Harm Keuben naar de linkerkant. Na ruim vijftig minuten zorgde de spits van de thuisploeg met een kopbal, die net naast ging, voor het eerste echte gevaar van de gastheren. Na ruim een uur spelen mag Geert Althoff zijn keeper Jaap Bouman bedanken. De aanvoerder van de ‘Boys’ verliest te makkelijk een duel aan de zijlijn, maar de doelman redt één-op-één knap. In de 68e minuut valt uiteindelijk het verlossende doelpunt. Een korte corner tussen Caz de Ruyter en Chiel Gerritsen werd door de laatstgenoemde met veel gevoel bij de tweede paal binnengeschoten: 0-1. Er wordt vervolgens door beide kanten wat gewisseld, bij de Ulftse ploeg komen Ivory Vaneer en Edo van Hal voor Jean-Pierre Luciana en Jesse Rijntjes. Vlak na zijn invalbeurt werd Edo van Hal door Caz de Ruyter één-op-één gezet, maar de jonge middenvelder laat na het duel te beslissen. Niet veel later valt de gelijkmaker aan de andere kant. In de 83e werd er rond de middenlijn knullig balverlies geleden, waarna één lange bal en het uitkappen van Chiel Gerritsen voldoende was om de stand gelijk te brengen: 1-1. Wat volgde was een krankzinnig slot waarin de gasten alsnog met drie punten huiswaarts leken te gaan. De grensrechter van KSV vlagde voor buitenspel, maar werd laten staan door de scheidsrechter. De aanval van de ‘Boys’ liep door, en Thom Wassink gleed op aangeven van Ivory Vaneer de winnende binnen. Tijdens het juichen besloot de arbiter alsnog zijn assistent te raadplegen en werd het doelpunt alsnog afgekeurd, dit alles tot woede aan Ulftse zijde.

Zodoende moeten we helaas genoegen nemen met een gelijkspel, en staat de ‘Boys’ slechts op een elfde plek. Volgende week zondag, wanneer ook de Vriendenkringmiddag is, wacht om 14:00 uur op ’t Oerseveld de derby tegen v.v. Etten, dat twee punten meer verzameld heeft en daarmee drie plaatsen hoger staat. Een overwinning zou zeer welkom zijn, zodat aansluiting kan worden gevonden bij de grote middenmoot die er nu nog is in de 4e Klasse C.