J. (Jan) Floors

Accommodatie

Onbekend

Opstelling Ulftse Boys 1 (zon)

Dinsdag 8 oktober trad Ulftse Boys voor de Achterhoek Cup aan in Beltrum tegen VIOS. De Achterhoek Cup is een regionaal toernooi waarbij clubs uit alle klassen elkaar kunnen treffen. Het levert jaarlijks mooie affiches op. Vorig seizoen ging AZSV er met de cup vandoor. Voor trainer Martijn Meerdink was deze wedstrijd ook een mogelijkheid om spelers uit de Oerse talententuin aan het werk te zien. Enkele ervaren spelers kregen rust en andere spelers werden op ’t Oerseveld gehouden om te werken aan hun herstel. De volgende elf namen begonnen aan de aftrap: Hidde Vinkenvleugel; Stijn Heuvels, Thom Wassink, Stefan Mijnen, Paul Veerbeek; Koen Hunting, Edo van Hal, Caz de Ruyter; Justin Tempels, Harm Keuben en Omar Osman. Op de bank zaten Dion Robben, Jean-Pierre Luciana, Nigel van Zantvoort, Milan Robben en Jaap Bouman.

De beginfase was duidelijk in evenwicht, het Ulftse spel zag er met vlagen verzorgd uit. Na enkele aanvallen over en weer, was het Omar Osman die zich knap vrijspeelde en voor de eerste echte kans van de wedstrijd zorgde. Zijn geplaatste schot resulteerde uiteindelijk in een corner. Uit deze genomen cornerbal was het bijna raak, Edo liep goed vrij, maar stuurde zijn kopbal net over het doel. VIOS Beltrum was tweemaal gewaarschuwd en moest meer gaan brengen. Dat deden ze, waardoor de verdedigers van Ulftse Boys de middenvelders moeilijker konden bereiken. Dat resulteerde vervolgens in veel lange ballen richting de spitsen. Het eerste doelpunt kwam tot stand door een slordige bal vanuit de verdediging, die zo bij één van hun spitsen in de voeten werd gespeeld. De spits van VIOS had vrije doorgang en schot zo in de 12e minuut raak: 1-0. Een aantal minuten later was het weer raak voor de thuisploeg. De Beltrumse linksback stoomde op en zag zijn schot ongelukkig van richting veranderd worden door Justin Tempels waardoor de keeper kansloos was: 2-0. Vlak voor rust wordt de achterstand groter. Een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied wordt in eerste instantie nog goed gepakt door Hidde Vinkenvleugel, maar ook hij heeft geen schijn van kans als de rebound vrij kan worden binnengeschoten: 3-0.

Na de rust bleven Thom Wassink en Harm Keuben achter in de kleedkamer, voor hen kwamen Nigel van Zantvoort en Milan Robben in het veld. Ulftse Boys kon wederom snel een tegendoelpunt incasseren. Een bal vanuit de verdediging werd slecht verwerkt door het middenveld wat resulteerde in de 4-0 voorsprong voor VIOS Beltrum. Door dit tegendoelpunt was het geloof weg en was het voor Ulftse Boys de taak om de wedstrijd uit te spelen en de schade te beperken. Er werd nog tweemaal gewisseld, maar kansen leverde dat de Ulftse ploeg niet op. De tweede helft bloedde langzaam dood, en beide ploegen leken het wel best te vinden. Lang leek de wedstrijd dan ook te eindigen in een 4-0 nederlaag, maar helaas moesten er nog twee doelpunten geïncasseerd worden. Vijf minuten voor tijd was een droge schuiver in de hoek genoeg voor de 5-0, en in de laatste seconden werd een vrije trap subtiel raak geschoten: 6-0.

Door de nederlaag tegen VIOS Beltrum is de ploeg van trainer Martijn Meerdink al uitgeschakeld in de Achterhoek Cup. Conclusie: een forse nederlaag die voorkwam uit veel persoonlijke fouten. Komende zondag zal Ulftse Boys er alles aan doen om de eerste overwinning te boeken in de competitie. In Vragender wordt om 14:00 uur afgetrapt voor de wedstrijd tegen KSV. Met dezelfde bereidheid als afgelopen zondag tegen v.v. Gendringen moet een overwinning mogelijk zijn, cruciaal om aan te haken bij de middenmoot.