Overwinning Ulftse Boys 1 in eerste competitie wedstrijd.

Vogelenzangweg 31
7071PT
ULFT
tel. 0315-683725

Na bijna een jaar zonder competitievoetbal stond afgelopen zondag de eerste competitiewedstrijd op het programma voor het elftal van Martijn Meerdink. Onze tegenstander was SJO/HMC ’17. Nadat we eerst afscheid namen van Jaap Bouman en Thom Wassink stonden de volgende elf namen aan de aftrap op het Oerseveld: Hidde, Geert, Jordy, Stefan, Edo, Koen, Jochem, Cas, Sjoerd, Twan en Harm.

Op de reservebank zaten: Nino, Joran, Paul, JP en Milan.

Het elftal van Meerdink begon scherp aan de wedstrijd met veel druk naar voren en dat zorgde ervoor dat er na 30 seconde een grote kans was voor de ‘boys’. Een minuut later kon Ulftse Boys wel juichen nadat Sjoerd de bal via de linkerkant voor het doel het gaf en vervolgens door een eigen goal in het netje viel.

Het spel denderde door in de eerste helft. Ulftse Boys had de bal veel in het Elftal wat resulteerde in enkele grote kansen voor beide aanvallers Twan en Harm.

Na 45 minuten zochten beide elftallen de kleedkamers op met een 1-0 voorsprong voor de ‘boys’.

Na rust gaat Ulftse Boys verder met het zoeken na de 2-0. Er worden nog wel wat kansen gecreëerd maar het afmaken van de kansen lukt maar niet. Hierdoor blijft SJO/HMC in de wedstrijd. In de 65e minuut verlaat Harm het veld en komt JP het veld in. Niet veel later gaat ook Edo naar de kant , voor hem komt Paul het veld in.

In de 80e minuut scoort Ulftse Boys dan toch de 2-0. Na een goede aanval krijgt Koen de bal aan de linkerkant, die geeft de bal vervolgens laag voor in de zestien en daar staat Sjoerd die de bal achter de keeper schiet.

In de slotfase gaat Jordy eruit, Milan komt het veld in voor de laatste minuten.

In de 89e minuut krijgt Geert de bal ongelukkig op de arm, de scheids ziet hier een penalty in. Hidde kan de penalty niet stoppen en zo wordt het vlak voor tijd 2-1.

De blessure tijd weet Ulftse Boys goed door te komen en zo worden de eerste 3 punten veilig gesteld.