Vogelenzangweg 31
7071PT
ULFT
tel. 0315-683725

Na de nederlaag bij Etten vorige week was het aan het de Boys om vandaag tegen FC Bergh de 3 punten in eigen huis  te houden. De koploper uit ’s-Heerenberg staat 11 punten los van de nummer 2 en kan zich op gaan maken voor het kampioenschap. Ulftse Boys dat op plek 8 staat moet zich nog handhaven en met een overwinning doen we weer goede zaken. Op het Oerseveld start Ulftse Boys in de volgende opstelling:

Hidde Vinkenvleugel, Stijn Heuvels, Jordy Schepers, Stefan Mijnen, Twan Kraan, Jochem Robben, Koen Hunting, Omar Osman, Sjoerd te boekhorst, Harm Keuben, Jean-Pierre Luciana.

De koploper begon goed aan de wedstrijd en had meer balbezit, dat resulteerde ook in de 20e min in een doelpunt. De aanvaller van FC Bergh schoot op goal en de bal ging ongelukkig via Hidde in de goal. Bergh kon het spel maken omdat de Boys er niet kort op zat en overal een stapje te laat waren. In de 22e min maakt Stijn een overtreding en door commentaar op de leiding krijgt hij daarbij de wel bekende praatkaart. In de 27e min komt FC Bergh op 2-0 door slordig verdedigen van Ulftse Boys, een aanval over rechts wordt voorgezet en de spits tikt hem bij de eerste paal binnen. De resterende minuten van de eerste helft wordt er van beide kanten weinig gecreëerd en gaan de teams rusten met een 2-0 stand.

In de tweede helft gaat FC Bergh verder met wat ze in de eerste helft ook deden, er werd rustig rond gespeeld. Kregen de ruimte om te spelen. Dit resulteerde in de 53e minuut in de 3-0; een aanval over rechts wordt op de 16 meter gelegd en binnen geschoten.

Na dit doelpunt werd Ulftse Boys wat feller en begonnen ze duels te winnen; ze kregen wat meer de bal en werden ook wat gevaarlijker. Echte grote kansen waren er niet. In de 61e minuut krijgt Stefan Mijnen een gele kaart, ook dit was weer de wel bekende praatkaart. Twee minuten later krijgt een speler van FC Bergh zijn tweede geel op een overtreding op de bijna topscoorder allertijden Jean-Pierre Luciana. In de 63e minuut krijgt de Boys een corner die wordt genomen door Sjoerd en deze wordt door Jordy binnen gekopt 1-3. Met nog genoeg speeltijd kan de Boys misschien nog wel een gelijk spel er uit halen.

In de 76e minuut gaat Geert goed door en speelt de bal naar Jean-Pierre Luciana die de bal met de punt van de schoen in de goal trapt. 2-3. Na dit doelpunt gingen de Boys op zoek naar de gelijkmaker, met nog een gevaarlijk schot van Cas kwam deze gelijkmaker helaas niet meer en verliest de Boys nipt van de Koploper.

Door de nederlaag en omdat onze concurrenten allemaal hebben gewonnen wordt de strijd tegen handhaving nog spannend. Dus volgende week 7 mei 17:30 uur in Dinxperlo zal er zeker gewonnen moeten worden. Deze wedstrijd is verzet op aanvraag van Dinxperlo i.v.m. een feestavond. We hopen weer genoeg Boys supporters te zien om onze jongens aan te moedigen.