Molenstraat 3
7075BB
ETTEN GLD
tel. 0315-328167

Zondag 11 december stond alweer de laatste competitiewedstrijd van de eerste seizoenshelft gepland tegen VV Etten. Na de overwinning van vorige week zondag op KSV zijn de mannen uit Ulft er op gebrand om de laatste wedstrijd voor de winterstop winnend af te sluiten. Ulftse Boys begon met de volgende elf man aan de wedstrijd: Mo Staring, Twan Kraan, Milan Robben, Stefan Mijnen (aanvoerder), Joris Beumer, Edo van Hal, Kees Weijers, Sjoerd te Boekhorst, Jelle Immink, Yorick Kaal en Omar Osman.

De mannen werden tijdens het warmlopen al toegejuicht door de harde kern van VV Etten die al vroeg op de tribune had plaatsgenomen. De harde kern kwam bij VV Etten aan per fiets en trekker. Door het luide gezang liepen de Boys uit Ulft de warming-up een stuk harder, maar dat kwam ook door het koude weer. De thermometer stond die zondag middag op 1 graad.

Om 14:00 blies meneer Bloksma op de fluit en de wedstrijd begon. Ulftse Boys begon de eerste 25 minuten niet goed aan de wedstrijd. Ze kregen geen grip op VV Etten die veel de lange bal zocht richting de links en rechts buiten. Ook werd de 2e bal vaker gewonnen door VV Etten dan Ulftse Boys. Na een paar minuten kwam VV Etten op 1-0 voorsprong. De linksbuiten van VV Etten verwerkte een lange bal vanuit achteruit goed en dribbelde naar binnen. Door het niet meelopen vanuit het middenveld van Ulftse Boys, legde de linksbuiten de bal op de ingelopen middenvelder en die schoot de bal goed binnen. Een paar minuten later schoot dezelfde linksbuiten nog een bal op de kruising vanuit een vrijetrap. Hierdoor werd Ulftse Boys wakker en gingen ze beter spelen.  Na ongeveer 27 minuten trapte de keeper van VV Etten de bal beroerd uit en pikte Sjoerd de bal op. Hij dribbelde langs de centrale verdedigers van VV Etten op en schoot recht op goal. De keeper dook ongelukkig over de bal heen en zo stond het 1-1. Ulftse Boys werd beter en beter, maar de kansen werden voor de rust nog niet bekroond.

Na de rust kwam Ulftse Boys goed uit de startblokken. Na een paar minuten schoot Sjoerd vanuit een vrije trap de bal voor en de inlopende Stefan schoot de bal in de goal van VV Etten. Zo stond het 1-2 voor Ulftse Boys. VV Etten wist niet meer waar ze het zoeken moesten. Ze liepen continu achter de feiten aan en Ulftse Boys kwam tot prachtige aanvallen. Door een goede opening vanuit de rechterkant van het veld werd Kees bereikt die aan de linkerkant van het veld stond. Die dribbelde naar binnen en schoot de bal in het doel van VV etten. Hij beloonde zichzelf voor zijn goede spel en zette Ulftse Boys op 3-1. In de 90e minuut werd het door een zondag schot nog 3-2. Etten probeerde er nog een gelijk spel uit te slepen, maar dat zat er voor hen niet in.

Na de wedstijd hoorde de jongens uit Ulft dat Reunie punten verspild had tegen KSV en zo de winterstop in gaat als nummer 2 van de competitie. Ulftse Boys begint op donderdag 5 januari weer met trainen en zal op dinsdag 17 januari de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen spelen tegen VIOD.

Vanuit Ulftse Boys 1 wensen wij U prettige feestdagen en een gezond en sportief 2023 toe.