Vogelenzangweg 31
7071PT
ULFT
tel. 0315-683725

Zondag 2 oktober stond alweer de tweede competitiewedstrijd van het seizoen gepland tegen Keijenburgse Boys. Beide ploegen verloren hun eerste competitiewedstijd waardoor het van beide kanten een belangrijke strijd leek te worden voor de eerste punten. Ulftse Boys begon deze wedstrijd met enkele wijzigingen in de verdediging ten opzichte van vorige week, waardoor de uiteindelijke basisopstelling als volgt was: Hidde Vinkenvleugel, Twan kraan, Caz de Ruyter, Stefan Mijnen, Wouter Bluemink, Jochem Robben, Kees Weijers, Sjoerd te Boekhorst, Jelle Immink, Dominiek Seinhorst en Yorick Kaal. De wisselspelers voor deze wedstrijd waren: Tom Halfman, Edo van Hal, Wouter Kok, Mo Staring en twee nog in de jeugd spelende talenten Max te Lintum en Esad Öztürk.

De wedstrijd begon rustig met wat kansjes over en weer. Nadat het lange tijd leek af te struinen op een 0-0 ruststand wist Ulftse Boys de ban te breken in de 40e minuut. Yorick Kaal kopte binnen op een voorzet van Jelle Immink waardoor de vooruitzichten in het voordeel leken te vallen van de thuisploeg. Echter was de thuisploeg niet scherp na deze 1-0 waardoor het nog geen minuut later weer gelijk kwam te staan met de ploeg uit Keijenborg, 1-1. Gelukkig herpakte de rood-wit-blauwen zich snel en kwam het nog in de 42e minuut weer op voorsprong door een goal van Kees Weijers die binnentikte op een voorzet van Dominiek Seinhorst na een geweldig uitgespeelde aanval van Ulftse zijde. Na deze hectische laatste fase van de eerste helft werd de ruststand hierdoor bepaald op 2-1.

Met een kleine voorsprong in het voordeel van de tricolores waren de spelers gebrand om deze voorsprong verder uit te bouwen in de tweede helft. Kees Weijers bleef in de rust achter in de kleedkamer en werd vervangen door Wouter Kok.  De gretigheid van de thuisploeg resulteerde in veel kansen om de voorsprong verder uit te breiden. Jammer genoeg bleef dit lange tijd uit waardoor de thuisploeg zichzelf niet beloonde voor het goede spel. In de 83e minuut wist Dominiek te scoren, 3-1. Hiermee was de wedstrijd gebroken waarna de eindstand ook werd bepaald op een 3-1 overwinning voor onze mannen. Richting het einde van de wedstrijd werden nog enkele wissels doorgevoerd. Caz de Ruyter werd vervangen door Tom Halfman, Dominiek Seinhorst voor Esad Öztürk, Jelle Immink voor Max te Lintum en Jochem Robben voor Edo van Hal. Beide nog voor de jeugd uitkomende spelers Esad Öztürk en Max te Lintum maakte hiermee hun debuut in het eerste elftal van de Ulftse Boys.

Na deze goede thuisoverwinning is het van belang deze lijn door te zetten in de komende wedstrijden. Volgende week wordt er een uitwedstrijd gespeeld op Sportpark Dèl-Akker tegen Erix. Erix deed in de eerste twee competitiewedstrijden goede zaken met twee overwinningen waardoor het een spannende pot beloofd te worden. We danken onze supporters tijdens deze eerste thuiswedstrijd en hopen jullie aankomende zondag weer te zien in Lievelde!