Eibergseweg 1
7104AS
WINTERSWIJK MEDDO
tel. 0543-569418

Zondag 13 november jongstleden stond de uitwedstrijd tegen SC Meddo op het programma. Vorig seizoen werd er nog kansloos met 3-1 verloren op sportcomplex ’t Konder, dus de laagvlieger uit klasse 4C werd zeker niet onderschat. Om 14.00 uur stonden de volgende elf namen op het veld; Hidde Vinkenvleugel, Twan Kraan, Milan Robben, Stefan Mijnen, Joris Beumer, Kees Weijers, Jochem Robben, Edo van Hal, Yorick Kaal, Dominiek Seinhorst en Jelle Immink. De boys beschikken dit jaar over een brede selectie, waardoor ook de bank goed bezet was met Caz de Ruyter, Sjoerd te Boekhorst, Omar Osman en uit de jeugd Mo Staring (K), Pim Slutter en Max te Lintum.

Op het kunstgrasveld begonnen de Ulftenaren erg scherp, gretig en aanvallend aan de wedstrijd. Waar het in de laatste twee wedstrijden (winst tegen GWVV en AD’96) voetballend niet altijd denderend was, waren er nu toch meerdere prima uitgespeelde aanvallen te bewonderen. Dit resulteerde in een legio aan kansen, die helaas niet werden afgemaakt. Tussen de aanvallen door bleef het oppassen voor de counters van de thuisploeg, waar enkele rappe spelers voor de nodige dreiging zorgden. Na circa een halfuur spelen kwamen de groen-witten zelfs, volledig tegen de verhouding in, op voorsprong. Een hoge bal vanaf de zijkant werd niet goed verwerkt door de Ulftse doelman en kon worden binnengetikt door een aanvaller van SC Meddo; een onverdiende voorsprong. Gelukkig kon Meddo niet lang genieten van de voorsprong. Enkele minuten na de openingstreffer glipte snelle Jelle maar weer eens langs de linksback van Meddo om de bal vervolgens panklaar neer te leggen voor Kees Weijers, die de bal gecontroleerd in de verre hoek schoof. Na een lange blessurebehandeling aan het einde van de eerste helft zaten de Ulftse Boys al met hun gedachte bij de warme thee. Bij een corner van Meddo stonden de rood-wit-blauwen vervolgens dusdanig te slapen dat tot overmaat van ramp de 2-1 tegen de touwen werd geschoten…de thee was nog nooit zo bitter.

In de rust zette trainer Wilco Geerts de boel op scherp, om in de bovenste regionen van de klasse te blijven moest er gewonnen worden, dat was duidelijk. Edo van Hal bleef in de kleedkamer achter, hij werd vervangen door Sjoerd te Boekhorst. Laatstgenoemde was de voorbije twee wedstrijden niet van de partij, hij liep de marathon van New York! Een knappe prestatie, maar in vergelijking met de twee zware overwinningen van zijn teamgenoten natuurlijk appeltje eitje…. Zijn invalbeurt bleek later helaas van korte duur, de aanvallende middenvelder kreeg al vrij snel last van zware benen (niet geheel onlogisch). Tijdens die korte invalbeurt bewees Sjoerd wel direct zijn waarde voor het team. Na slechts 5 min in de tweede helft ontving hij de bal op randje 16, kapte zijn tegenstander met links uit om hem vervolgens met rechts in de verre hoek te poffen.  Daarmee stonden de Ulftenaren dus weer op gelijke hoogte met Meddo en konden ze zich nu focussen op een volgend doelpunt. Met invallers Omar en Caz was er aanhoudend druk richting het doel van de thuisploeg. Met nog ongeveer tien minuten te gaan zette Twan maar weer eens op aan de rechterzijde, met een strakke voorzet bediende hij Dominiek perfect. De blonde spits kopte het leer diagonaal in de verre hoek, een prachtgoal en tevens verdiende voorsprong, 2-3! Met jeugdspeler Pim ook nog binnen de lijnen werd de voorsprong verdedigd, echt grote kansen werden er niet meer weggegeven. De goed ingevallen Omar had nog een kans om de wedstrijd definitief in het slot te gooien maar verzuimde die mogelijkheid, na ruim 90 minuten maakte scheidsrechter Frazer een einde aan de wedstrijd.

Een zwaarbevochten, maar zeker terechte overwinning waarmee de Ulftenaren zich nestelen in de top 3 van de ranglijst. Wij danken onze trouwe supporters die in grote getalen aanwezig waren (ondanks de afstand) en hopen jullie volgende week opnieuw te mogen zien tijdens de volgende kraker; SP Lochem komt naar het Oerseveld, aftrap 14.00 uur.