Prins Bernhardlaan 7
7221BA
STEENDEREN
tel. 0575-451547

Ulftse Boys is er zondag niet in geslaagd om te winnen uit bij Basteom. Het werd 3-3 na een 2-1 achterstand bij rust.

De wedstrijd startte met een 'dubbele' pupil van de week. Gebroederlijk (of zullen we gezusterlijk moeten schrijven) liepen de dames op goal af, waarna ze beiden tot scoren kwam. Het was niet de laatste keer dat Hidde gepasseerd zou worden.

Ulftse Boys kende de volgende opstelling: Hidde Vinkenvleugel, Twan Kraan, Milan Robben (65.Tom Halfman), Stefan Mijnen, Joris Beumer,(46. Edo van Hal) Jochem Robben, Sjoerd te Boekhorst (80. Yorick Kaal), Kees Weijers, Omar Osman, Dominiek Seinhorst en Jelle Immink.

Ten opzichte van vorige wedstrijd betekende dat twee wijzigingen. Caz de Ruyter werd door zijn blessure vervangen door Sjoerd te Boekhorst en Yorick Kaal, die afgelopen week ziek was, werd vervangen door het andere kortjakje Dominiek Seinhorst.

De wedstrijd begon vrij goed voor Ulftse Boys, na twee minuten miste Dominiek al een opgelegde kans, na goed voorbereidend werk van Kees en Twan. Ook daarna hield Ulftse Boys het veldoverwicht, maar het was Basteom dat het eerst tot scoren kwam. Een op het oog makkelijk gegeven penalty werd benut hoewel Hidde de goede hoek koos. Vlak voor rust werd het 2-0. Een afgeslagen corner werd door de nummer 19 van Basteom via de binnenkant van de paal hard binnengeschoten, iets waar hij zelf nog het meest van opkeek.

Nog voor de thee viel de derde goal van de middag. Jelle Immink zette goed door in de zestien en kwam tot schieten. De keeper redde nog, maar Omar Osman zat op het vinkentouw en schoot zo de 2-1 binnen.

Rust.

Martijn Egberts, -onze assistent trainer die doordeweeks werkzaam is in een sportshop- liet wat lucht uit de bal, zodat de tweede helft met de juiste hoeveelheid bal (of bar) gespeeld kon worden.

De tweede helft startte als een kopie van de eerste. Ulftse Boys had het veldoverwicht maar het was Basteom dat weer tot scoren kwam. Na balverlies in de laatste linie ging de aanvaller van Basteom er vandoor. Onvoldoende ingrijpen leidde tot een vrije schietkans, waarbij Hidde kansloos werd gelaten, 3-1.

Amper 10 minuten later stond het 3-3. Eerst draaide Sjoerd weg bij zijn directe tegenstander en schoot de bal vanaf een meter of twintig over de keeper, 3-2. Daarna versierde Omar een vrije trap aan de zijkant van het veld. De vrije trap die daarop volgde werd binnengekopt door Stefan Mijnen, na mistasten van de Basteom keeper.

Daarna waren er nog wat kansjes voor Ulftse Boys, met de grootste vlak voor tijd uit een ingestudeerde corner voor Stefan, maar helaas bleef het bij 3-3.

Het publiek (in aanzienlijke getale aanwezig) was de grote winnaar. Ulftse Boys heeft veerkracht getoond, maar er had meer ingezeten, aangezien het grote delen van de wedstrijd de bovenliggende partij was. Basteom zal er ook het zijne van denken, met een 2-0 en 3-1 voorsprong, dat de wedstrijd alsnog uit handen werd gegeven.

Verder nog noemenswaardig. Wouter Kok droeg vandaag bij met een stevige kopbal in de dug-out, Harm Keuben blijft geduldig wachten op zijn kans en verder waren Pim Slutter en Mo Staring present. Na een warme douche kon de fraaie kantine van Basteom bezocht worden voor een welverdiend Aviko-frietje.

Door het gelijkspel blijft Ulftse Boys op de 3e plek staan met 17 punten uit 9 wedstrijden.
Volgende week spelen we thuis tegen angstgegner KSV uit Vragender.