Ulftse Boys JO11-2

E-pupillen zaterdag, E2, 5e klasse 27

6 december 2014 10:35

Zaterdag 6 november mochten de mannen van Ulftse Boys E2 aantreden tegen het hogere geklasseerde Zelos E5. Nadat de speaker de opstellingen had opgelezen was het tijd voor de volksliederen. Onder aanvoering van captain Hielke stonden de mannen met hun hand op het hart strak in het gelid. Luidkeels zongen de mannen Ulft blif Ulft mee, heel sportpark Pluimerskamp zou weten dat de Ulftenaren aanwezig waren.

De eerste 10 minuten waren voor de thuisploeg uit Zelhem, met strak combinatie voetbal en prima techniek werd onze E2 goed onder druk gezet. Even leek het erop dat het een hele zware ochtend zou gaan worden. Wij moesten het hebben van countervoetbal, de eerste uitbraak van Daan en Meinte ging net voorlangs maar de toon was gezet.

Counteren was het medicijn om tot een goed resultaat te komen.

De tweede counter was direct raak, gastspeler Noa wist het netje te vinden en bracht hiermee de 0-1 op het scorebord. Dit was dan ook gelijk de kanteling in de wedstrijd en het vertouwen begon te groeien. De posities werden goed ingenomen en wij begonnen vrolijk te ballen.

Zelos maakte toch redelijk onverwachts de 1-1 door een indraaiende corner.

Door strak tika taka voetbal wisten wij weer naar voren te komen, een aanval over diverse schijven werd beloond met een mooie goal van Ruben. Ruben liet de keeper kansloos met een droog schot  in de korte hoek. Met een 1-2 voorsprong gingen wij voldaan aan de ranja.

De tweede helft begon met een aanvalregen van Zelos,  maar pakjesavond was al geweest en er werden geen cadeautjes weggegeven. Achterin zat de boel potdicht met de 2 Lukassen en Hielke, verdediger Kay werd ingezet als valse spits om zodoende de tegenstander zand in de ogen te strooien. Meinte, Daan en Ruben vormde gezamenlijk het aanvallende middenveld. Noa stond linksbuiten, rechtsbuiten, centraal achterin, spits en weer linksback. Geef die man handschoenen en hij gaat nog keepen ook. Maar als keeper hoefde hij zeker niet te acteren want Jesse was onverslaanbaar vandaag, met een paar magistrale reddingen hield hij onze ploeg goed op de been.

De bevrijdende 1-3 kwam van de voet van Noa, als een echte sluipschutter wist hij een kogel af te vuren. Toch werd het nog even spannend doordat Zelos de 2-3 op het bord zette. De laatst 10 minuten van de wedstrijd werd er niet meer gescoord en zodoende was de winst binnen.

We schuiven weer een plaatsje omhoog op de ranglijst.