Vogelenzangweg 31
7071PT
ULFT
tel. 0315-683725

Zondag 29 oktober stond de thuiswedstrijd tegen PAX op het programma. De gasten uit Hengelo zijn de competitie begonnen met 6 punten uit de eerste vier wedstrijden. Met 4 punten uit de eerste vier wedstrijden was het voor de ploeg uit Ulft de opdracht om de weg naar boven weer te vinden. Trainer Wilco Geerts stuurde de volgende 11 namen het veld in: Hidde Vinkenvleugel, Twan Kraan, Pim Slutter, Stefan Mijnen, Wouter Bluemink, Jochem Robben, Caz de Ruyter, Cas Heuvels, Kees Weijers, Jelle Immink en Dominiek Seinhorst.

De eerste helft was voornamelijk voor UB. De ploeg van trainer Wilco Geerts speelde verzorgd voetbal en kwam er een paar keer gevaarlijk uit. Dit resulteerde in enkele mogelijkheden. De grootste kans was voor Caz de Ruyter, terwijl de keeper uit de goal was, miste Caz voor open goal. Zijn schot werd net voor de doellijn tegen gehouden door een verdediger van Pax. Ondanks deze misser bleven de mannen uit Ulft zoeken naar de voorsprong. Geheel tegen de verhouding in kwamen de bezoekers in minuut 35 op een 0-1 voorsprong. Pax scoorde uit een snel uitgevoerde counter. De ‘boys’ gingen met een 0-1 achterstand aan de thee.

Ulftse Boys kwam goed uit de kleedkamer, het was al snel duidelijk dat ‘de boys’ de achterstand zo snel mogelijk wilde wegwerken. De tweede helft werd gedomineerd door de ploeg uit Ulft. In het eerste kwartier na rust had Ulftse Boys wel wat mogelijkheden, maar dit resulteerde nog niet in echte grote kansen. Na balverlies op het middenveld van Ulftse Boys kreeg Pax ook nog een grote mogelijkheid. De middenvelder van Pax dacht doelman Hidde te slim van te zijn doormiddel van een stift over de Ulftse keeper heen, dit mislukte echter want Hidde kon de bal makkelijk uit de lucht pakken. In minuut 70 viel dan eindelijk de gelijkmaker. Na een scrimmage voor de goal was het uiteindelijk middenvelder Kees Weijers die zorgde voor de gelijkmaker. Niet veel later kwamen de bezoekers met 10 man te staan, nadat een speler van Pax rood kreeg omdat hij aan het natrappen was. De totaal onnodige rode kaart zorgde voor meer geloof bij de mannen uit Ulft. In minuut 78 konden de Ulftenaren opnieuw juichen nadat Jelle Immink de 2-1 scoorde. Echter werd deze goal afgekeurd wegens buitenspel. In de absolute slotfase viel dan toch nog de 2-1 voor UB. Uitblinker Kees Weijers kwam door een geweldige passeerbeweging vrij te staan op zo’n 20 meter van de goal. Met een geweldig schot die in de kruising terecht kwam, was Kees de gevierde man aan de kant van Ulftse Boys. Niet veel later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Door deze zwaarbevochten maar verdiende overwinning voor de ‘boys’ komen ze op 7 punten en staat het momenteel op plek 6. De volgende wedstrijd is zondag 5 november, dan speelt Ulftse Boys uit tegen Sprinkhanen. De wedstrijd op sportpark De Meikamer begint om 14:00.