Ulftse Boys laat kansen liggen in eerste thuisduel 2024

Vogelenzangweg 31
7071PT
ULFT
tel. 0315-683725

Op zondag 4 februari stond de eerste thuiswedstrijd van 2024 op het programma. De gasten uit Doesburg kwamen op bezoek. Na twee gewonnen wedstrijden, kon Ulftse Boys goede zaken gaan doen. Werd deze wedstrijd gewonnen, kwamen de heren uit Ulft over Doesburg heen. Dit moest gedaan worden zonder keeper Mo Staring, die tijdens de warming-up toch niet fit genoeg bleek te zijn. Hierdoor kreeg jeugdspeler Stijn Tiecken de kans om zijn basisdebuut te maken voor het eerste. De opstelling: Stijn Tiecken, Joris Beumer, Pim Slutter, Stefan Mijnen, Max te Lintum, Jochem Robben, Caz de Ruyter, Cas Heuvels, Jelle Immink, Harm Keuben en Twan Kraan. Op de bank namen de volgende spelers plaats: Edo van Hal, Dominiek Seinhorst, Milan Robben, Roy Janssen, Wouter Bluemink, Kees Weijers en Nino van Osch.

De eerste dertig minuten had Doesburg niet veel te vertellen en was het Ulftse Boys die goed druk zette tegen de gasten uit Doesburg. Dit resulteerde in een aantal kansen die niet werden benut. De eerste kans van Doesburg ging er dan ook direct in. “De boys” bleven druk zetten en uit een corner was het Stefan Mijnen die de bal naast het doel kopte. De grootste kans kreeg de thuisploeg net voor rust. Twan Kraan had de mogelijkheid om de gelijkmaker voor rust binnen te schieten, echter schoot hij deze niet te missen kans over het doel. De heren gingen de kleedkamer in met een 0-1 achterstand.

In de tweede helft was het weer Ulftse Boys dat scherp uit de kleedkamer kwam. Na wat kansen voor beide ploegen, was de gelijkmaker een feit. Een voorzet van de ingevallen Roy Janssen wist Jelle Immink binnen te koppen: 1-1. Ulftse Boys begon vleugels te krijgen, maar toch was het Doesburg die snel op 1-2 kwam. Ondanks deze tegengoal was het Ulftse Boys dat wederom opzoek was naar de gelijkmaker. Caz de Ruyter stak Harm Keuben aan de rechterkant weg. Harm gaf de bal laag voor en Roy Janssen wist de 2-2 binnen te tikken. Nog geen minuut later was het een corner voor de uitploeg, die door slecht verdedigen binnen werd gekopt: 2-3. Doordat de thuisploeg wat meer risico’s nam, stortte het na de 2-4 in elkaar en wist de uitploeg zelfs 2-5 te maken. De geflatteerde 2-5 is dan ook de eindstand.

De volgende competitiewedstrijd staat aankomende woensdag 7 februari op het programma. Om 20:00 uur nemen de mannen uit Ulft het op in en tegen Kilder.