Oranjesingel 22
6981GZ
DOESBURG
tel. 0313-472476

Zondag 24 september werd er op het zonovergoten sportpark in Doesburg afgetrapt voor de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen. Na een aantal oefen en bekerwedstrijden hoopte trainer Wilco Geerts zijn equipe voldoende klaargestoomd te hebben om sterk aan de competitie te kunnen beginnen.  De Boys traden aan met de volgende namen: Hidde Vinkenvleugel, Twan Kraan, Pim Slutter, Stefan Mijnen, Joris Beumer, Jochem Robben, Caz de Ruijter, Omar Osman, Kees Weijers, Harm Keuben en Dominiek Seinhorst. Op de bank namen plaats: Jelle Immink, Edo van Hal, Milan Robben, Roy Janssen en Mo Staring .

Aanvoerder Jochem Robben verloor net als vorig jaar zijn eerste toss van het nieuwe seizoen, echter kozen de gastheren uit Doesburg om te blijven staan waardoor de Ulftse bezoekers mochten aftrappen. De eerste minuten van de wedstrijd begonnen wat aftastend en het leidde niet echt tot grote kansen. Een kopbal van Pim Slutter die richting miste en een terugspeelbal van Kees Weijers op het vijandelijke doel waren het grootste wapenfeit van Ulftse kant. De thuisploeg kwam in de eerste paar minuten niet verder dan een richting missend afstandsschot. Na 10 minuten kwam Doesburg plots tot een counter na een misverstand van Ulftse kant. De behendige spits kwam vrij voor de goal en legde de bal breed op zijn teamgenoot die de 1-0 kon binnen schieten. Dit zorgde echter niet voor paniek aan Ulftse kant. Vanuit een ingooi won spits/sergeant Keuben een duel waardoor de bal bij Kees belandde. Met zijn behendigheid speelde hij zich vrij en kon hij met zijn chocoladebeen diagonaal de gelijkmaker binnen schuiven. Zo werd het 1-1 na 23 minuten. Over en weer werd er in een hoog tempo gevoetbald zonder dat er echt grote kansen ontstonden. 5 minuten voor rust kreeg Doesburg een vrije trap op ruim 20 meter van het Ulftse doel. Deze werd perfect in de linkerbovenhoek geplaatst, helaas kon doelman Vinkenvleugel zijn hand er niet voldoende achter krijgen om de bal uit de kruising te tikken en stond het 2-1. Dominiek Seinhorst leek voor rust nog de gelijkmaker binnen te schuiven, maar helaas werd hij teruggefloten vanwege buitenspel.

Na de rust hoopten de Ulftenaren het tij te keren. Omar Osman bleef achter in de kleedkamer, zijn vervanger was Roy Janssen die steeds fitter wordt na zijn zakenreis naar Zagreb. De opgave om het tij te keren werd na 1 minuut een stuk lastiger. De Doesburgse spits draaide behendig weg in het centrum en schoot de bal beheerst langs Hidde in het doel, 3-1 voor Doesburg. Wederom toonden de Ulfte Boys zich strijdbaar en het duurde niet lang voordat de aansluitingstreffer viel. Een lange bal van Stefan werd met een volley perfect voor de goal gelegd door Caz de Ruijter, waar vervolgens Harm Keuben attent reageerde en met zijn harige kruin de 3-2 binnenkopte. Doesburg mistte vervolgens nog 2 halve kansen om weer uit te kunnen lopen. Ook besloot de trainer van Doesburg spits Kamus een door iedereen gewaardeerde publiekswissel te geven. Na een uur spelen kregen de boys een slim verdiende corner, het was Caz de Ruijter die de bal ditmaal op het hoofd van basisdebutant (in de competitie) Pim Slutter plaatste. Deze 2 meter lange kopspecialist wist hier wel raad mee en kopte de gelijkmaker tegen de touwen. Met nog een halfuur op de klok gebeurde er een hoop in het veld. Zo maakte Jelle Immink zijn rentree na blessureleed gedurende de hele voorbereiding, hij viel in voor Dominiek die tijdens een luchtduel hard in botsing kwam met de Doesburgse doelman. Caz de Ruijter moest moegestreden plaats maken voor Edo van Hal. De grootste kans van het laatste halfuur viel 5 minuten voor tijd. Een strak aangesneden voorzet van de Doesburgers kon vanaf 5 meter vrij ingekopt worden. Gelukkig reageerde doelman Vinkenvleugel alert en kon hij met een snelle reflex de bal met zijn been voor de doellijn keren. Dit tot ongenoegen van de Doesburgse speler die verbaal duidelijk maakte dat hij liever had gescoord.

Zo werd de vermakelijke wedstrijd besloten in een 3-3 gelijkspel. Volgende week speelt Ulftse Boys de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Groessen. Wij hopen dan weer te rekenen op uw fanatieke support.