Vogelenzangweg 31
7071PT
ULFT
tel. 0315-683725

Slechts drie dagen na de 1-3 verliespartij tegen Angerlo Vooruit stond de volgende wedstrijd alweer op de agenda. Ditmaal tegen directe concurrent Kilder. Bij winst zouden de Ulftenaren uitlopen op de onderste plekken van de ranglijst, in ieder geval NIET verliezen was deze zondag het devies. Om stipt 2 uur floot scheidsrechter Horris voor het startsignaal. De thuisploeg trad aan in de volgende opstelling: Hidde Vinkenvleugel, Max te Lintum, Stefan Mijnen, Milan Robben, Joris Beumer, Kees Weijers, Jochem Robben, Cas Heuvels, Omar Osman, Dominiek Seinhorst & Jelle Immink. Op de bank zaten Pim Slutter, Harm Keuben, Caz de Ruyter, Noah van Hal, Roy Janssen en Mo Staring. Wouter Bluemink was door zijn twee gele kaarten van afgelopen donderdag geschorst voor deze wedstrijd. Met veel publiek en een prettige voorjaarszon waren de voorboden goed…

Echter, na enkele luttele minuten spelen pakten donkere wolken zich al samen boven de thuisploeg. Bij een counter van de gasten stond de restverdediging aan Ulftse zijde niet goed en de “boys” liet zich verassen, 0-1. In het verdere verloop van de eerste helft gaf de thuisploeg zich niet thuis, ondanks het merendeel aan balbezit werden er weinig tot geen kansen gecreëerd en was men te slap in de duels, iets dat juist in deze wedstrijd niet had mogen gebeuren. Tot overmaat van ramp viel ook de jonge wingback Max te Lintum nog uit door een ongelukkige botsing. Zijn vervanger was nóg jonger, Noah van Hal. Na 45 min plus wat blessuretijd werd er gefloten voor het rustsignaal, met het chagrijn op het gezicht zocht de thuisploeg de kleedkamer op. Ze hadden té weinig laten zien.

In de rust werd de ploeg op scherp gezet door trainer Geerts en zijn assistenten, die hard ingrepen. Maar liefst 3 wissels in rust moesten zorgen voor de ommekeer in het tweede bedrijf. Harm Keuben (voor Jelle), Caz de Ruyter (voor Cas) en Pim Slutter (voor Milan) hadden zich in de rust klaargemaakt en zo begon de thuisploeg vol goede moed aan de tweede helft. Al in de eerste minuten na rust was er meer wils- en duelkracht te zien dan in de hele eerste helft. De thuisploeg had weer veel de bal en ging op zoek naar de gelijkmaker. Deze kwam er uiteindelijk via Stefan Mijnen, hij schoot (net als vorige week zondag tegen Basteom) raak uit een vrije trap. Een gevoel van opluchting was voelbaar bij spelers, staf en publiek op het ’t Oerseveld. “Erop en erover” was het moraal. Na de 1-1 konden de rood-wit-blauwen het goede gevoel echter niet voortzetten, het duurde dan ook maar een aantal minuten voordat Kilder opnieuw op voorsprong kwam. Een voorzet werd niet goed weggewerkt, waarna er een aantal spelers van Kilder attenter reageerden dan de thuisploeg, een van hen raakte de bal dusdanig goed, dat deze via de binnenkant van de paal achter de Ulftse doelman belandde.
Daarna werd er vooral de lange bal gespeeld, Roy Janssen kwam nog in het veld voor Omar Osman en Stefan Mijnen schoof als laatste man door naar voren voor wat extra kopkracht voorin, maar het mocht niet baten. Pim Slutter kreeg in de laatste minuut nog een afvallende bal voor zijn voeten, maar kon deze helaas niet binnenwerken, het bleef 1-2. Na 95 minuten klonk het eindsignaal; een teleurstellende nederlaag voor een zwak Ulftse Boys, juist in een wedstrijd als deze.

Volgende week zondag staat er geen wedstrijd op het programma waardoor de Ulftse Boys ruimschoots de tijd hebben om zich goed voor te bereiden op de volgende wedstrijd, thuis tegen buurman GWVV. De ploeg van trainer Geerts zal zich willen revancheren voor de afgelopen twee nederlagen én de nederlaag eerder dit seizoen in Varsselder. We hopen ook dan weer op jullie steun!