's-Gravenwaard 1 A
6916KB
TOLKAMER
tel. 0316-541882

Op zondag 28 januari stond de uitwedstrijd tegen SC Rijnland 1 op het programma. Het is een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen. SC Rijnland 1 kan bij een overwinning over Ulftse Boys 1 gaan. Ulftse Boys kan bij een overwinning, SC Rijnland 1 op vier punten achterstand zetten. Trainer Wilco Geerts startte met de volgende elf namen: Mo Staring, Max te Lintum, Stefan Mijnen, Pim Slutter, Joris Beumer, Caz de Ruyter, Jochem Robben, Cas Heuvels, Twan Kraan, Harm Keuben en Jelle Immink.

De eerste helft begon moeizaam voor de ploeg uit Ulft. Ulftse Boys maakte veel slordige fouten, waardoor SC Rijnland er een paar keer gevaarlijk uitkwam. In minuut 25 kwam SC Rijnland dan ook op een 1-0 voorsprong. Een scherpe voorzet vanaf de rechter kant werd niet goed uitverdedigd en belandde voor de voeten van Quinten Stuurman. De speler van SC Rijnland schoot de bal diagonaal binnen. De thuisploeg ging opzoek naar meer en kregen een behoorlijke kans die tot twee keer toe van de doellijn werd gehaald door Pim Slutter. ‘De Boys’ begonnen vanaf minuut 30 met meer passie en lef te voetballen, maar kwamen nog tot weinig kansen. In minuut 45 maakte Ulftse Boys 1-1. Terwijl de eerste supporters al koffie gingen halen, kwam de bal uit de kluts in de zestien voor de voeten van Harm Keuben. De spits tikte de bal voor zich uit, waardoor de al ingezette sliding Harm raakte in plaats van de bal en Ulftse Boys een penalty kreeg. Met de penalty wist Stefan Mijnen wel raak, die de bal strak, laag in het rechte zijnet schoot. De Ulftenaren waren nog voor de rust opzoek naar meer. Max te Lintum kwam door op de linkerflank en maakte een actie naar binnen. Na het passeren van een aantal verdedigers van SC Rijnland legde Max de bal klaar voor de in de zestien vrijstaande Harm Keuben. Echter, eindigde deze enorme kans over de lat en werd er direct afgefloten voor de rust. Ruststand: 1-1.

Ulftse Boys kwam de tweede helft scherp uit de kleedkamer. UB 51 liet veel strijd zien en begon steeds meer duels te winnen. In minuut 61 kwam Ulftse Boys op een 1-2 voorsprong vanuit een corner. Deze scherp ingedraaide corner leek eerst een prooi te zijn voor de lange keeper van SC Rijnland, maar deze bokste de bal niet goed weg. De bal kwam hierdoor voor de voeten van de in de rust ingebrachte Edo van Hal, die hem met buitenkant rechts binnenschoof. De 1-2 voorsprong wilde Ulftse Boys niet meer uit handen geven, waardoor het een ‘knokwedstrijd’ werd. Het willen voetballen verdween steeds meer en maakte plaats voor lange ballen aan beide kanten. Ook werden de duels steeds harder en stapelde de overtredingen zich op. SC Rijnland kwam er echter niet aan te pas om goede kansen te creëren en waren alleen dreigend vanuit vrije trappen aan de zijkant van de zestien. Toen de scheidsrechter floot voor het einde van de wedstrijd was de blijdschap groot aan de kant van Ulftse Boys. Ulftse Boys 1 wint met een doelpunt verschil tegen SC Rijnland 1. Eindstand 1-2.

Zondag 4 februari speelt Ulftse Boys 1 tegen SC Doesburg 1. Deze wedstrijd is op sportpark ’t Oerseveld en begint om 14:00. De ploeg van Wilco Geerts gaat ook deze belangrijke wedstrijd er alles aandoen om drie punten binnen te halen. We hopen u allen dan te zien!