Datum

27 september 2015 10:00

Accommodatie

Onbekend

Om 10.00 mogen we op sportpark de IJsselweide aan de aftrap verschijnen voor onze 3e competitie wedstrijd. Dit is een derby tegen de buurman uit Gendringen. Beide ploegen troffen elkaar in een eerder stadium al in het beker toernooi en zijn aardig aan elkaar gewaagd.

Gendringen trapt af en mag het spel maken. Afgesproken is om de ploeg rustig om eigen helft op te vangen en van daar uit zelf aan het voetballen te komen. Dit lukt de eerste helft deels. Wat vooral opvalt is de grote slordigheid en het niet kort zitten op onze tegenstander. Gendringen krrijgt hierdoor te veel tijd om te voetballen. Toch zitten we al vroeg op rozen. Als bij één van de eerste aanvallen van ons Tom diep word gestuurd komt de doelman van Gendringen uit. Tom is net iets eerder bij de bal en kan breed leggen voor het doel. Waar Chris attent is meegelopen en simpel kan binnen schuiven. Na 7 minuten komen we op voorsprong. Met de voorsprong in handen verwacht je dat we wat makkelijker gaan voetballen. Echter het blijft de gehele eerste helft wat slordig en slapjes aan onze kant. Hierdoor heeft Gendringen meer balbezit echter qua kansen over en weer zijn de ploegen redelijk aan elkaar gewaagd. Van onze kant zorgt Chris met een schuiver voor het meeste gevaar en ook Gendringen is een keer kort bij. Beide ballen belanden echter naast. Daarna is het Gendringen dat wat terug doet. Een overtreding van ons word bestraft met een vrije trap. De vrije trap word onschadelijk gemaakt door de muur echter. Op appèl word er echter nogmaals een vrije trap gegeven voor vermeend hands. Deze tweede vrije trap op een meter of 18 word prima binnengeschoten over de muur. Zo trekt Gendringen de stand gelijk. Na een half uur voetbal is een duel om de bal reden voor de leidsman om Bart voor 10 minuten naar de kant te sturen. Beide spelers lijken voor de bal te gaan echter op dit soort momenten begint het rood/witte hartje van de leidsman op te spelen. Met als gevolg dat Bart even rustig toe kan kijken. Met de man meer situatie doet Gendringen echter weinig, we spelen de bal rustig rond en Gendringen maakt geen aanstalten om het ons lastig te maken. Kort voor rust als Bart weer terug keert in het veld. Word er druk gezet en moet Gendringen noodgedwongen terug spelen. Een te korte terugspeelbal zorgt ervoor dat Chris er tussen kan komen en de doelman kan omspelen. Chris loopt richting doel en rond rustig af. We staan weer op voorsprong! Niet veel later vergroten we bijna de voorsprong als Dennis een vrije trap binnen schiet. Echter via een eigen speler en de keeper beland de bal over het doel. Zo gaan we met 1-2 rusten.

In de rust komen Remco en Mark voor Bjorn en Dennis. En Gideon had het veld al betreden voor de geblesseerd uitgevallen Wouter.

Na rust is het een ander verhaal. Geleerd van de eerste helft zitten we nu veel korter en met meer druk hebben we de overhand. Gendringen kan er niet veel tegenoverzetten en we zijn de betere ploeg. Dit resulteert in de 52e minuut na een goede actie en assist van Koen in een schuiver van Chris. Die hiermee zijn derde treffer van vandaag binnen schiet. Het vervolg van de wedstrijd is het de Boys dat het spel maakt en kansen creëert. Wat wel opvalt is dat wel erg vaak mensen van ons terug worden gevlagd en gefloten. Hiermee komen we toch nog even terug op dat rood/wit kloppende hartje van de leidsman. Die op gevaarlijke momenten opvallend vaak fluit in het voordeel van de thuisploeg. De wedstrijd kabbelt zo voor tot een kwartier voor tijd. Op dat moment word er wederom op rand 16 makkelijk voor een overtreding. Wederom word de vrije trap over de muur in het netje gelegd. Een hiermee heeft Gendringen de aansluiting weer te pakken. In het laatste kwartier word Gendringen nog 1 maal gevaarlijk met een lange afstandsbal die over Peter maar ook over het doel beland. In het laatste kwartier worden ook wij niet meer heel gevaarlijk. Fijn voor ons is dat de door ons veel verwachte extra speeltijd uit blijft en de scheidsrechter tijdig een eind maakt aan de wedstrijd.

Met de winst in de topper tegen Gendringen komen we op 9 uit 3. Of je naar 2 wedstrijden over een topper mag spreken is tot daar aan toe maar wat wel een feit is dat we een prima start hebben. En staan we voor de derde week, op de zo fel begeerde koppositie van de ranglijst. Echter meerdere ploegen hebben nog 0 verliespunten dus we mogen ons absoluut nog niet rijk rekenen. Tot man of the match tegen Gendringen werd net als vorige week Bart gekroond.